Bæredygtighed og samfundsansvar

Hos Frellsen tager vi ansvar - fra jord til bord 
"Gennem 4 generationer har familien Frellsen drevet virksomheden.
Den langsigtede tilgang og værdier falder os derfor ganske naturligt -
vi tror på at vores handlinger kan være med til at skabe
en bedre verden både i det nære og store perspektiv."

 

Økologi & Fairtrade


Vi har fuldt dækkende kaffeløsning med økologi. Økologi er ud over et forbruger valg også en mindre miljøbelastning i de kaffeproducerende lande. De seneste 5 år er vores salg af økologi steget med 200 tons.
 
 

Frellsen & Fairtrade


Konsekvenserne af klimaforandringer
er allerede hverdag
– og bønderne arbejder hårdt for at tilpasse
sig en ny virkelighed
med omskifteligt og mere ekstreme vejr.
Fairtrade hjælper bønderne
gennem ny viden og tilpasning
af dyrkningsmetoder.
 

Frellsen & Fairtrade

Konsekvenserne af klimaforandringer er allerede hverdag –og bønderne arbejder hårdt for at tilpasse sig en ny virkelighed med omskifteligt og mere ekstreme vejr. Fairtrade hjælper bønderne gennem ny viden og tilpasning af dyrkningsmetoder.
Med Fairtrade-mærket på vores produkter arbejder vi for, at vores råvarer er produceret under ordentlige forhold for både mennesker og miljø.

Fairtrade hjælper bønderne med at introducere:

🌱🌱  Nye frøsorter.
🌴🌴   Skyggetræer.
💧💧     Cirkulære vandingsanlæg.
🗺🗺  GPS-trackingaf farme til at bekæmpe afskovning.
🌾🌾  Nye afgrøder der supplerer høsten.

Det er vigtigt at vi fortsat støtter udviklingen af en fair og bæredygtig råvareproduktion – til fordel for både mennesker og miljø.

MT. Elgon
Uganda

Frellsen deltager som partner med finansiering 
Projektet vil søge at forbedre Mt. Elgon kaffebønders økonomi med fler-afgrøde metoder og etablering af lokal vidensudveksling (selvhjælpsgrupper).

 
Hvis vi skal stoppe sult, skal vi starte med at betale bønder og arbejdere en fair pris. Små familielandbrug forsyner idag 70% af verdens befolkning med mad.
Derfor er det altafgørende, at vi forbedrer bøndernes levevilkår for at nå målet om ingen sult.
Fairtrades faste minimumspriser er med til at sikre mere stabile indkomster for verdens små familielandbrug og støtte dem i at opbygge robuste og bæredygtige virksomheder.

Den rigtige rådgivning

Frellsen har altid haft fokus på at leverer den gode kaffeoplevelser med respekt for samfundet og bæredygtighed. Vi tror på, den gode kaffepause sagtens kan nydes, samtidig med at vi har fokus på at tage ansvar for miljøet og samfundet.
Derfor arbejder vi også tæt sammen med vores leverandører for at sikre, at mange af kaffebønnerne er certificeret økologiske og fairtrade. Vi sørger også for at reducere vores miljøpåvirkning gennem miljøvenlig praksis i vores produktion og butikker, såsom brug af genanvendelige materialer og energieffektive teknologier.

De bedste råvarer

Hos Frellsen går vi aldrig på kompromis med vores råvarer. Vi udvælger nøje råvarene fra specifikke leverandører, som kan indfrie vores krav til kvalitet og smag.

Økologi

Vi har fuldt dækkende kaffeløsning med økologi. Økologi er ud over et forbruger valg også en mindre miljøbelastning i de kaffeproducerende lande. De seneste 5 år er vores salg af økologi steget med 200 tons.V
i tager ansvar fra jord til bord

Hos Frellsen kaffe tager vi ansvar – fra jord til bord.


Kaffeplanterne er sarte og rammes hårdt af klimaforandringerne –højere temperaturer, udsving i nedbørsmængder og plantesygdomme truer kaffeproduktionen.
Derfor er Fairtrades Premium-tillæg ekstra vigtigt. Kaffebønderne modtager tillægget som et fast beløb oveni prisen for deres kaffe og kan eksempelvis investeres i uddannelse i metoder til at beskytte kaffeplanterne mod de nye vejrforhold.
Når du køber vores Fairtrade-mærkede kaffe, er du med til at skabe en bedre fremtid for verdens kaffebønder –og for din kaffe!